Njega lica i tijela u zimskom periodu

Ljepota iz prirode


U zimskom periodu licu i tijelu je potrebna intenzivnija njega, pa ukoliko se ne želite suočiti s nekim od neugodnih simptoma, poduzmite odgovarajuće mjere i sačuvajte kožu od niskih temperatura.



Korištenje blagih sapuna ili hidratantnih gelova tijekom tuširanja i nanošenje hidratantnih losiona na kožu nakon tuširanja, može pomoći koži da zadrži vlažnost u gornjim slojevima i smanji isušivanje i svrab. Izaberite hidratantnu kremu koja u svom sastavu sadrži mineralna ulja, glicerin, lanolin, pšenične klice, jojobu.


Zimi treba pažljivo koristiti preparate koji sadrže alfa-hidroksi kiseline. Oni odstranjuju gornji sloj, ostavljajući lice bez zaštitite od zimskog sunca i hladnih vjetrova. Ne zaboravite da krema treba biti sa zaštitnim faktorom. UV zraci, odgovorni za starenje kože, uvijek su prisutni, bez obzira kakvo je vrijeme.


Ako želite nježnu kožu tijekom zime, možete posegnuti i za namirnicama iz kuhinje. One sadrže mnogo korisnih supstanci, a nemaju u sebi konzervans.


Osvježite umorno lice tako što ćete izgnječiti jednu bananu i nanijeti u debljem sloju na cijelo lice. Ostavite tako 10-15 minuta. Potom nježno odstranite masku vodom ili čajem od lavande. 
Koži vratite vlagu mješavinom od žlice svježeg kravljeg sira i dvije žlice meda. Nanesite smjesu na prethodno očišćeno lice i ostavite da djeluje 10–20 minuta. Iako je maska vrlo blaga, izostavite dio oko očiju, gdje je koža najosjetljivija.


Koža na usnama brzo gubi vlagu, pa je podložna isušivanju i pucanju. U zimskim danima obvezno koristite hidratantni balzam za usne, koji ima zaštitni faktor.


Koža ruku je stalno izložena nepovoljnim utjecajima iz vanjske sredine, zato je treba njegovati. Neka vam nanošenje kreme za ruke pređe u naviku. Koristite kreme koje u sebi sadrže ekstrakt kamilice i provitamin B5, jer kombinacija ovih sastojaka omogućava da se na površini kože stvara zaštitni „film”.


Iako se njega stopala zanemaruje tijekom zime. Kreme za pete trebaju imati sastojke kao što su ulje nevena i lanolin. Zbog pojačanog znojenja raste rizik od infekcija. Zato odmah nakon tuširanja, pažljivo obrišite stopala, osobito kožu između prstiju i istrljajte ih limunom.