Ružmarin u kozmetici

Ružmarin se koristi u proizvodima za smanjenje celulita, za proširene vene, kao i u okrepljujućim kupkama ili osvježavjućim tonicima za njegu nečiste kože lica. Izmasirajte stopala razblaženim eteričnim uljem ružmarina - noge ća vam biti zahvalne

U staroj Engleskoj ružmarin je bio simbol vjernosti pa je iz toga proizašao običaj da se na svadbi odjeća ukrašava ružmarinom. A njihovo nedavno istraživanje potvrdilo je stoljećima staru tezu da miris te biljke pojačava mentalnu budnost i potiče aktivnost.
U industriji ljepote upotrebljavaju se cvjetovi i listovi koji stimuliraju cirkulaciju, osvježavaju i hrane kožu. Koristi se u proizvodima za smanjenje celulita, za proširene vene, kao i u okrepljujućim kupkama ili osvježavjućim tonicima za njegu nečiste kože lica. Kako je njegova glavna snaga u stimuliranju krvotoka, dodaje se šamponima za masnu kosu i onima protiv peruti i opadanja kose. Održava sjaj, postojanost boje i čvrstoću vlasi.
Proizvodom na bazi ružmarina ili s razblaženim eteričnim uljem izmasirajte stopala, posebice ako često nosite visoke potpetice. Opterećena stopala i prsti bit će vam zahvalni jer ovakav pripravak opušta mišiće i olakšava pokretljivost.
Narodna medicina vjeruje da ružmarin potiče pamćenje i poboljšava koncentraciju pa aromalampu s eteričnim uljem ružmarina stavite na radni stol školarca. A lončanicu ružmarina stavite u kuhinju i koristite kao začin jer umanjuje želju za kofeinom, potiče probavu te ublažava nadutost i smiruje grčeve u crijevima i želucu. Općenito jača organizam, poboljšava cirkulaciju i djeluje protiv niskog tlaka.