Želite bebu?

Kako do trudnoće?

Čini se da je poprilično jednostavno kako bebe dolaze na svijet. Uostalom, "kako" je vjerojatno nešto što ste više ili manje radili već neko vrijeme. Ipak, kada je u pitanju slijed događaja koji se moraju odvijati kako bi do začeća došlo, postoji dosta prostora za pogreške i zbunjenost. Budući da većini žena ciklusa varira iz mjeseca u mjesec, nije ni čudo da većina parova pogrešno računa dane ovulacije i kada su najplodniji. Kalendar ovulacije može pomoći kod računanja plodnih dana!

Nedostatak znanja neće uvijek ometati vaš trud, ali može dodati nepotrebne frustracije i odgađanje. Na primjer, mnoge žene pretpostavljaju da će one minute kada prestanu koristiti kontracepciju začeti. Ili da će trudnoća s prvim djetetom značiti da će i s drugim djetetom sve biti isto. Kada se to ne dogodi, nastaje panika.

Vaš ginekolog može pomoći razjasniti neke zabune. U stvari, bitno je da posjetite svog liječnika prije nego krenete u cijelu priču sa začećem. Morate provjerite da li ste dobili cjepivo protiv rubele i da dobivate dovoljno folne kiseline. Vaš liječnik također može predložiti testiranja na određene genetske bolesti.