Savršena dijeta za svaki horoskopski znak

OVAN (21. 3 - 20. 4.)
Ovan, po prirodi nestrpljiv, pa kad je i prehrana u pitanju, ne voli pripremati hranu, već će u kuhinji radije potražiti ono što može pojesti odmah, s nogu. On će se oduševljeno baciti na svaku novu dijetu, pa čak i kada je ona radikalna, no isto tako će brzo prekinuti s istom jer želi brze rezultate.
Savršena dijeta za Ovnove: ono što Ovnovima pomaže na duže staze je kombinacija zdravog posta i niskokaloričnih obroka s malo usputne relaksacije. Ovnovi bi trebali u svoju dijetu uvesti voćne dane, pojesti  1,5 kg voća i popiti  najmanje dvije litre vode.
U slučaju da se za par dana zasitite ove dijete, promijenite jelovnik i pripravite si jelo s rižom: 125 g integralne riže dinstajte bez soli i podijelite na tri porcije.
Za doručak pojedite dvije jabuke, a za ručak i večeru promiješajte rižu sa 100 g salate od kukumara. Važno je unositi dosta tekućine: vode, juhe od povrća, sokove od svježeg voća ili povrća.
Savjet: umjesto da hranu gutate, bilo bi poželjno da naučite uživati u njoj. Prije svakog jela potrebno se opustiti, zatvoriti oči, desetak puta duboko udahnuti na nos, a izdahnuti na usta i tek tada se uhvatiti pribora za jelo.

BIK (21. 4 - 20. 5.)
Bikovi vole svjesno praviti greške i kada je hrana u pitanju. Ona za njih predstavlja uživanje: ukus i izgled se trebaju stapati. Pripadnici ovog znaka znaju izdvajati dosta vremena za jelo i najrađe uživaju u jelu kada su kod kuće, u udobnoj atmosferi. Probleme s prekomjernom težinom imaju uglavnom kada njihova strast prema jelu prevlada. No, njihov veliki plus je to što su vrlo istrajni i uporni pa tako kad nešto stvarno žele, idu do kraja kako bi to i ostvarili. Ovo vrijedi i kada je mršavljenje u pitanju. Međutim, Bikovi se jako teško rastaju od omiljenih poslastica. Oni naprosto obožavaju čokoladu, sladoled i kolače.
Savršena dijeta za Bikove: slatki međuobroci su vrlo važni za Bikove. S toga je najbolje da u dijetu uvrstite dosta voća, koje će Vam osigurati dovoljno šećera. Pripremite bogate salate od sezonskog povrća, a jednom dnevno slobodno si priuštite i sočnu svinjsku šniclu, ali pripremljenu na roštilju, bez ulja.
Savjet: Bikovi trebaju pokušati kontrolirati svoju želju za slatkim. Prije jela zato pomirišite zelenu jabuku ili ulje mente - ovi mirisi obuzdavaju želju za slatkišima.

BLIZANCI (21. 5 - 21. 6.)
Blizanci su spontani i ne vole obrasce kako u životu tako i kada je jelo u pitanju. Ali zato je brza hrana izmišljena samo zbog njih. Što se tiče tjelesne težine, Blizanci uglavnom imaju sreće da njihov unutarnji  nespokoj potiče metabolizam i s time neprestano sagorijevanje masnih naslaga. Dijetu smatraju jako dosadnom i stoga će se rijetko koji Blizanac odlučiti sprovesti je.
Savršena dijeta za Blizance: kako bi bila po mjeri jednog Blizanca, dijeta mora biti praktična i raznovrsna. Preporučujemo mliječne proizvode, na prvom mjestu jogurt i sir. Izbjegavajte tjesteninu. Dijetu možete započeti većim unosom tekućine, pijte od dvije do tri litre dnevno, npr. mineralne vode i juhe od povrća.
Savjet: probajte jesti uvijek na istom mjestu i pomalo. Izbjegavajte restorane brze prehrane.

RAK (22. 6 - 22. 7.)
S obzirom na poznatu činjenicu kako Rakovima vladaju emocije te su u jednom trenu na sedmom nebu, a već u sljedećem dotiču dno života tako i ako prevlada negativna energija, onda hranu koriste kao lijek. Slatkišima na primjer liječe stres. Za Rakove mršavljenje predstavlja velik problem. Mnogi među njima znaju biti izvrsni kuhari.
Savršena dijeta za Rakove: priredite sebi sedam obroka dnevno. Između glavnih obroka obavezno si priuštite užinu, npr. salatu od sezonskog povrća koju ćete preliti s malo maslinovog ulja i voćnog octa. U salatu možete umiješati i žličicu senfa, isjeckani bijeli luk, a za one koji vole malo neobičnije ukuse salatu mogu preliti žličicom meda.
Savjet: Rakovi trebaju naučiti kako kontrolirati svoje raspoloženje. Sport vam može pomoći da se oslobodite negativne energije. Najbolje ćete se osjećati ako bar dva puta tjedno odete na plivanje ili vožnju biciklom.

LAV (23. 7 - 23. 8.)
Kako Lavovi po svojoj prirodi imaju puno energije, da bi ostali u punoj snazi, moraju se dobro i hraniti. Oni vole biti u centru pažnje, a to vrijedi i kada jedu. Veliki su hedonisti i najrađe jedu po restoranima, gdje će im sve biti servirano. Pripadnici ovog znaka bi trebali naučiti ponešto i samostalno skuhati, jer će tako lakše moći kontrolirati koliko su pojeli i koliko su kalorija unijeli.
Savršena dijeta za Lavove: bitno je da obroke uzimate uvijek u isto vrijeme. Na taj način će se izbalansirati razmjena tvari u organizmu, što će, naravno, utjecati na smanjenje prekomjerne težine. Lavovi se ne bi trebali odricati energetske hrane, naprotiv - njima je potrebno povremeno pojesti šnicl ili porciju tjestenine. Dok jedete, jedite polako i prije svakog obroka popijte oko pola litre vode.
Savjet: Lavovi su skloni povećanom kolesterolu, stoga moraju voditi računa o unosu masti. Salatu možete pripremiti s jogurtom i limunom umjesto s octom i uljem, a meso spremajte uvijek na roštilju.

DJEVICA (24. 8 - 23. 9.)
Djevice su po prirodi perfekcionisti i pridaju veliku pažnju zdravoj prehrani. Znaju prepoznati što njihovom tijelu prija, a što mu škodi. Izbjegavaju kavu, alkohol i slatkiše. Rijetke su one Djevice s problemom prekomjerne tjelesne težine. Ako i pate od viška kilograma, ne drže radikalne dijete zbog toga što imaju problema s probavom.
Savršena dijeta za Djevice: jedite više puta dnevno, po manje. Doručak osmislite sami, jer vi najbolje znate što znači hraniti se zdravo. U međuobrocima popijete nemasni voćni jogurt ili pojedete 100 g nemasnog sira. Bitno je da hranu unosite u malim količinama i da uživate u svakom zalogaju. Za večeru pripremite salatu od rajčica.
Savjet: vodite računa o unosu tekućine, popijte najmanje dvije litre vode dnevno. Idealno bi bilo da tome dodate i nekoliko šalica biljnog ili voćnog čaja.

VAGA (24. 9 - 23. 10.)
Vage su rođeni degustatori. Na zabavama su uvijek oko stola s hranom. Međutim, ne jedu sve, ipak su probirljive. Ako ne nađu ono što im se u tom trenutku jede, radije će ostati gladne. Tipičan problem Vage je taj što se teško odlučuje na dijetu, jer se plaši da im dijetalna hrana neće biti ukusna. Motivaciju mogu pronaći u nekim kulinarskim poslasticama.
Savršena dijeta za Vage: njima treba puno manjih obroka kako bi se imale čemu radovati. Hrana im treba biti začinjena, ponekad čak i egzotičnog ukusa. Isprobajte nešto novo, to će vam mršavljenje učiniti jednostavnijim, npr. japanski suši, koji je ima malo kalorija, ili isjeckajte tofu sir i marinirajte ga u umaku od soje, meda i začina. Kriške sira ostavite da se ocijede i prepecite ih na ulju. Poslužite s rižom.
Savjet: radite tjelovježbe motivacije ukoliko vam držanje dijete nije privlačna ideja: svako jutro se pogledajte u ogledalo i zamislite kako ćete lijepo izgledati nakon nekoliko dana.

ŠKORPION (24. 10 - 22. 11.)
Škorpioni vole ići iz krajnosti u krajnost pa tako i kada je hrana u pitanju oni, ili se prejedaju ili gladuju. No to svakako nije zdravstveno opravdano. Škorpioni prvenstveno trebaju naučiti kako se zdravo hraniti. To im neće predstavljati veliki problem, jer oni imaju prednost nad ostalim znacima: ako odluče smršaviti, njihov duh će im pomoći da izdrže do kraja. Kako bi zadovoljili svoje apetite, treba im dozvoliti i poneki slatki grijeh.
Savršena dijeta za Škorpione: tijekom trajanja dijete pijte više tekućine, najmanje dvije litre dnevno, biljne i voćne čajeve, voda. Pet obroka na dan zadovoljit će vaše potrebe za hranom. Umjesto slatkiša popijte koktel od banane: izmiksajte 150 ml obranog mlijeka i jednu bananu. Pijte čaj za mršavljenje, koje možete kupiti u ljekarni.
Savjet: Škorpioni su skloni celulitu. Zato trebaju izbjegavati slane namirnice kao što su šunka, kobasice i sl. Na tanjuru trebaju imati što je više moguće Muslija, integralnog kruha, povrća. Ove namirnice su zdrave, a istovremeno potiču probavu.

STRIJELAC (23. 11 - 21. 12.)
Strijelci su jako društven znak. Najdraže im je jesti van kuće, s prijateljima u gradu. Premda, ako se zateknu sami u kuhinji, pripremit će za čas nešto ukusno i jednostavno. Neredovno se hrane, a rijetki obroci često su obilniji nego što bi trebali biti. Imaju sreće što se puno kreću, većina njih se bavi i nekim sportom, što doprinosi sagorijevanju masti. Međutim, poslije svake aktivnosti, oni hrle ka hrani.
Savršena dijeta za Strijelce: dijetalni jelovnik jednog Strijelaca treba sadržavati energetski bogate namirnice. Recepti bi trebali biti što jednostavniji. Strelcima je jako bitan doručak, npr. Musli bez šećera, dva krekera s marmeladom ili kriška integralnog kruha i tvrdo kuhano jaje.
Savjet: U krugu dobrih prijatelja često se pojede puno više nego bi trebalo. U restoranu naručite meso ili ribu s roštilja i salatu s dijetalnim preljevom. Tako ćete uživati u društvu i hraniti se dijetalno.

JARAC (22. 12 - 20. 1.)
S obzirom da Jarčevi prije svega cijene jednostavnost, obožavaju jednostavna i jeftina jela.  Jelo ne igra neku osobitu ulogu u njihovim životima, zato je malo onih koji imaju problema s prekomjernom tjelesnom težinom. Međutim, stres i probleme često kompenziraju prejedanjem. Ako je to čest slučaj, rezultat je vidljiv i u ogledalu. Jarčevi su vrlo samokritični i nemaju samosažaljenja.
Savršena dijeta za Jarčeve: pripadnici ovog horoskopskog znaka su uglavnom skeptični prema dijetama. Pomoću malih jednostavnih obroka uspješno reduciraju prehranu. Zato se njihov program mršavljenja sastoji od više manjih obroka dnevno, uz obavezna četiri međuobroka: poslastice od integralnog kruha sa sirom, rajčicom, bosiljkom ili jogurt sa sezamom.
Savjet: kretanje je jako važno za Jarčeve. Prije spavanja napravite par tjelovježbi za bokove i noge.

VODENJAK (21. 1 - 19. 2.)
Postoje tri tipa Vodenjaka. Avanturisti od prehrane prave takmičarsku disciplinu, stalno isprobavaju nove recepte i obilaze nove egzotične restorane. Degustatori stalno nešto grickaju i ne mogu sačekati vrijeme ručka. Treći su stereotipni, skloni jednoličnoj prehrani  i to im ne smeta. Svima je zajednička osobina slabost prema slatkišima. Pripadnici ovog znaka također vole jesti u krugu prijatelja.
Savršena dijeta za Vodenjake: više malih obroka odgovarat će njihovom brzom temperamentu. Isplanirajte slatku užinu, npr. od jagoda ili nekog drugog sezonskog voća. Pomiješajte 100 g očišćenih jagoda, 100 g bezmasnog sira, 2 žlice soka od naranče i prelijte žličicom meda.
Savjet: neka vam mašta pomogne pri mršavljenju: ako vam se jede torta sa šlagom, zamislite baš onakvu tortu kakva vam se jede i postepeno je u mašti pretvorite u gomilu masnih naslaga na nekoj osobi. Vidjet ćete, taj prizor će otjerati želju za slatkim zalogajčićima.

RIBE (20. 2 - 20. 3.)
Ribe po prirodi nisu zahtjevan znak. One će pojesti ono što im je pri ruci, što će najprije utjecati na višak kilograma. To posebno dolazi do izražaja u stresnim situacijama ili kada ih more ljubavni problemi. Ribe nisu disciplinirane, ne uspjevaju sprovesti dijetu do kraja i vrlo lako će zaboraviti za nju ako ih na primjer prijatelji pozovu na večeru.
Savršena dijeta za Ribe: prehrana s puno tekućine idealna je za Ribe; najmanje tri litre dnevno. Imajte na umu i to da će vas topli napici više zasititi od hladnih. Pijte biljne čajeve, vodu ili limunadu. Dovoljno je konzumirati pet obroka dnevno. Glad uvijek možete utažiti integralnim grickalicama ili keksima od zobenih pahuljica. Za večeru pripremite juhu od rajčica.
Savjet: Ribama je bitno da se osjećaju sito, jer ne podnose glad. Dobar trik je često piti tekućinu, tako nećete osjećati glad.