Savjeti za tjelovježbu na ljetovanju


Bez obzira na činjenicu da je ljeto odavno počelo, nikada nije kasno da se primite tjelovježbe. Ukoliko ste jedna od onih osoba koje se za vrijeme ljetnih mjeseci budi rano, predlažemo vam da odete na obližnju plažu i napravite nekoliko vježbi koje će izvrsno doći vašem izgledu.

Vježbe su sljedeće:
Prva je vježba namijenjena aktivaciji mišića stražnjice i nogu. Zauzmite stojeći položaj, stopala malo primaknite, a ruke svinite u laktovima ispred tijela, pa skočite. Kada doskočite natrag vratite se u duboki čučanj sa razmaknutim stopalima u širini bokova. Drugi skok ponovite na jednak način, samo stopala pri doskoku smjestite u širini ramena. Ovu vježbu ponovite 30 puta.
U drugoj vježbi aktivirajte svoje mišiće grudi, ramena i središnjeg dijela tijela. Zauzmite položaj za sklekove s time da su vam ruke postavljene nešto šire od razine ramena, postavite se na nožne prste i ispravite noge. Grudi spustite prema tlu, a potom podignite tijelo. Također možete pomaknuti lijevu ruku i stopalo u stranu, a onda primaknite desnu ruku i stopalo. napravite jedan sklek i onda se pomaknite udesno. Napravite do 8 setova ove vježbe.
Trbušne mišiće možete učvrstiti tako da legnete na leđa a noge ispružite u ravnini bokova. Ruke vam moraju uspravo stajati na tlu i ne smijete pomicati ramena. Noge spustite pod kutem od 45 stupnjeva pa ih vratite i napravite trbušnjak. Savijte se iz struka i pokušajte rukama dotaknuti svoja stopala. Ovu vježbu ponavljajte ono minute i pol.
Još jednom vježbom možete aktivirati ramena i trbušne mišiće. Sjednite na pod i noge privucite grudima. Uvucite bradu, a potom odgurnite stopala od tla ispuštajte leđa sve dok lopaticama ne dodirnete tlo. Gledajte naprijed i zadržite se u tom položaju oko 5 sekundi. Vježbu ponavljajte oko minutu i pol.
Preporučamo vam da se prije ovakve tjelovježbe dobro zagrijete, a na putu do plaže možete i lagano potrčati. Nemojte ove vježbe raditi na prazan želudac ili za vrijeme dana kada su najveće vrućine. Obujte sportske tenesice, a gore obucite odjeću koja će vam biti adekvatna za vježbanje.