APETIT



1. List šumske jagode, kamilice, metvice pitome ili kudrave i kičice u jednakim količinama dobro promiješati. Od te mješavine jedaću žlicu preliti sa 3 decilitra ključale vode i ostaviti da poklopljeno stoji 10—15 minuta, zatim ocijediti, po želji zasladiti, dodati malo limunova soka i
toplo piti dvaput dnevno, pola sata prije jela. Uzima se 8—14 dana.

2. Uzeti pola kavene žlice usitnjenog pelina, korijena angelike, iđirota — po dvije jedaće žlice — i sve dobro pro­miješati. Od te mješavine jedaću žlicu preliti sa 3 decilitra ključale vode. Ostala priprema kao pod 1.

3. U jednakom omjeru dobro promiješati korijen omana, aniša, komorača i stolisnika. Od te mješavine jedaća žlica kuha se jednu minutu u 300 g vode i ostavi na strani (poklopljeno) 10—15 minuta. Nakon toga se ocijedi, za­sladi pravim medom i toplo pije triput dnevno po šalicu
pola sata prije jela. Treba izbjegavati pušenje.

Nema komentara: