Celulit i anticelulitna masaža

Što je to celulit? To su masne stanice koje nakupljaju masnoće, obično se nalaze na predjelu bedara, guze  i trbuha. Celulit nije smo estetski problem, već se sve češće smatra i zdravstvenim problemom. Celulita se ne možete zauvijek riješiti, ali možete ga staviti "pod kontrolu".

Evo nekoliko savjeta...
Ukoliko je to moguće, izbjegavajte kontracepcijske pilule, one pogoduju nastajunja celulita, jer pospješuju nakupljanje vode. Pokušajte unositi što manje šećera i masne hrane u organizam. Pijte najmanje dvije litre vode. Izbacite gazirana pića te smanjite alkohol i cigarete. Vježbajte, vozite bicikl ili se rolajte, to će sigurno pomoći. Izbjegavajte visoke potpetice i tijesnu odjeću.U visokom stadiju celulita slabija je cirkulacija, a celulit stvara probleme time što strašno boli na dodir, a nekad čak i kod samog kretanja.


Anticelulitna masaža
Anticelulitna masaža prilično je učinkovita. Kada postignete zadovoljavajuće rezultate anticelulitnom masažom, oni će najdulje trajati. No, to ne znači da ako nećete održavati stadij koji vam odgovara, da se celilit neće vratiti. Drugim riječima, nakon tretmana, svejedno morate odlaziti na masaže jer u suprotnom celulit se vraća. Nikako nemojte očekivati rezultate preko noći. Nije vam ni celulit tako nastao.Ukoliko imate tek početni stadij nastanka celulita, bit će vam porebno 10-tak tretmana masaže. Što celulita ima više, bit će potrebno i više tretmana. No, moramo vas unaprijed upozoriti da tretmani nisu ugodna masaža većsu malo bolni,nelagodni, ali izdržljivi. Kod prvih nekoliko tretmana moguće je da imate masnice.No kod svake slijedeće masaže, nelagode će sve više izostajati.



Osim u kozmetičkim salonoma, možete i sami kod kuće napraviti anticelulitnu masažu. Potrebna vam je anticelulitna krema ili ulje, i čvrsta ruka. Ukoliko imate partnera, prijateljicu, educirajte ih sigurno će vam biti lakše da vas oni izmasiraju. Kod anticellulitne masaže važno je da imate čvrstu ruku i jak stisak. Potrebno je namazati noge anticelulitnim uljem ili kremom. Počnite masiranje od gležnja prema guzi. Uvijek je potrebno masirati prema srcu, pospješuje se cirkulacija. Čvrsti pritiscima utrljavajte ulje ii kremu u kožu. Kada zagrijete tjelo masažom dlanova, stisnite prste u šaku i masirajte koljencima kažiprsta i srednjeg prsta, uz jače pritiske. Vrlo vjerojatno će biti bolno, ali izdržite kasnije će se isplatiti. Ukoliko ćete dobiti masnice, ne brinite, to je normalno. Potrebno je masirati 8 - 10 minuta sa prednje strane, i isto toliko sa stražnje strane noge. Trbuh masirajte dlanovima, i to kružnim pokretima s lijeva na desno oko 5 minuta. Evo jednog "trika", nakon tuširanja nemojte nanosite mlijeko za tjelo nego anticelulitnu kremu, i to tijekom cijele godine. Budite uporni, rezultati će doći, ali ne odmah.