Izgledajte mlađe 10 godina

Čuvajte ruke

Ruke su najbolji pokazatelj prijevremenog starenja, ali i obiljnih zdravstvenih problema kao što su bolesti srca i pluća, dijabetes, artritis, genetski poremećaji i endokrine abnormalnosti.
U današnje vrijeme postoje različiti laserski tretmani koji uspješno uklanjaju neprivlačne fleke s ruku. Preporučuje se medicinski piling za njegu ruku. Taj proces se sastoji od uklanjanja veoma tankih, površinskih dijelova kože. Naravno, nemojte zaboraviti svakodnevnu i svakome dostupnu njegu ruku odgovarajućim kremm i pilinzima od prirodne kozmetike.

Čuvajte se mrlja, flekica i pigmentacija

Mislite da su bore najbolji pokazatelj godina? Varate se. Diskoloracija i tamne fleke također mogu postarati vaše lice. Naučnici su fotografisali 170 žena te digitalnim putem uklonili bore. Nakon toga, zamolimi su 430 žena i muškaraca različitih godina da pogode godine modela. rezultati su bili zapanjujući. Ispitanici su mislili da su modeli stariji čak i više od deset godina od njihove stvarne dobi samo na osnovu nejednake boje njihovog tena.
Mlada i zdrava koža nije samo čvrsta i mekana, već je ujednačene boje i bez fleka, što utječe na atraktivan izgled.

Spavajte

Ostanite vani do kasno, spavajte samo nekoliko sati i pogledajte se u ogledalo. Izgledate starije, zar ne?
Efekti nedovoljnog spavanja su otečenost, vrećice i tamni krugovi ispod očiju i ne baš lijep odraz u ogledalu. San je naša zona za podmlađivanje. Dozvoljava tijelu da obnovi ćelije i da se osjećamo svježe i energično sljedeći dan, što će opet doprinijeti donošenju zdravih odluka poput vježbanja i pravilne ishrane.
Ukoliko nedovoljno spavate, koža nema priliku obnoviti štetu načinjenu tokom dana. Brojni su načini da poboljšate kvalitet i kvantitet tokom sna. Neka spavaća soba bude mračna ili stavite masku za oči (dio mozga koji kontrolira spavanje osjetljiv je na svjetlo), izbacite tv i računariz spavaće sobe. Bespotrebno je spominjati da alkohol, cigarete i previše kofein utiču na kvalitet sna. Također, nemojte jesti ni premalo ni previše. Slatki snovi su osnova za očuvanje vaše mladosti.