Ljepota kupanja

Opustite se u Vašoj kupaonici kao u vrhunskom wellness centru. Pripremite osnovne stvari, pojačajte svoju omiljenu glazbu i uživajte...

Na kraju napornog dana ili tokom vikenda svako si poželi nekoliko minuta za sebe u
ugodnom ambijentu. Kupaonica je odlična za to, stoga nabavite:

1) Gel za tuširanje i pjenušave kupke - birajte one koji su blagi, koji nisu preoštri za Vašu kožu
i koji sadrže eterična ulja

2) Ulje za kupanje (maslinovo ili dr) - kada izađete iz kade na Vašem tijelu bit će ulje koje će vlažiti kožu

3) Soli za kupanje - one omekšavaju vodu i sprečavaju suhoću kože i pročišćuju kožu. Mogu ublažiti tegobe i bolove.

4) Spužve i/ili rukavice za kupanje - nanesite gel na kožu i čistite tijelo rukavicom kako bi što bolje skinuli nečistoću.
Ne zaboravite redovito prati i dobro osušiti rukavice. Prirodne spužve su iako skuplje ipak dugotrajnije i zdravije. Pored spužve i rukavice, za pranje koristite i ruke kako bi otkrili eventulanu pojavu kvržica ili drugim anomalija na tijelu.

5) Četka za leđa - odaberite četku sa duljom ručkom kako bi što lakše mogli trljati svaki dio leđa. Četkajte leđa lagano pazeći da ne oštetite kožu.

6) Maska za tijelo - maskama uklonite tvrde dijelove na koži. POželjno ih je koristiti 1-2 puta u toku tjedna.

7) Losion i ulje - koristite ih kako bi navlažili Vašu kožu, time će ona biti glatka i mekana. Stavljajte ih na stopala, laktove i koljena . Ako imate suhu kožu tada koristite ulja i kreme, a ukoliko imate masnu kožu tada koristite losion.

8) Kamen - kamen od šupljikave vulkanske stijene koristite nakon sapunjanja na tvrdim mjestima na koži. Koristite kružne pokrete i pazite da ne oštetite kožu.

9) Eterična ulja (lavanda, kamilicia i dr.) - dodajte ih na dno kade i pustite vruću vodu. Dok će se ulja isparavati, Vi ćete uživati u mirisu.

10) Glazba - pustite laganu, opuštajuću i Vama ugodnu glazbu da i ona djeluje terapeutski na Vas.

Nema komentara:

Objavi komentar