Večernja šminka-večernji make up

Za večer je naravno dopušteno korištenje jačeg makeupa, ali, naravno, bez pretjerivanja. Najbolji izgled ćete postići ako ostavite dojam da se zapravo jako malo potrudili. Svakako, oči i usne mogu biti našminkani upadljivim nijansama, ali pri tom vodite računa da sve bude dobro izbalansirano.
Dopušteno je i korištenje nešto gušće podloge - tekućeg pudera. Tekući puder ćete prvo nanijeti na obraze, zatim na nos te na rubove lica pazeći pri tom da se dobro razmaže kako biste izbjegli ružne i neujednačene tragove.

Večernja šminka-večernji make upKorektor za podočnjake utapkajte vrhovima prstiju na zonu podočnjaka i na kapke kako bi vam se sjenilo duže zadržalo. Na T-zonu koja obično najmasniji dio lica, nanesite malo pudera u prahu.
Za efekt gušćih trepavica, nanesite prvi sloj maskare, a potom na trepavice nanesite malo pudera u prahu, zatim i drugi sloj maskare.
Sjenilo se može nanijeti u jednom sloju ili u više slojeva, te kao kombinacija različitih boja. Prvo započnite nanošenjem svjetlije nijanse, i to od ruba trepavica do ruba kapka. Nakon toga na kapak nanesite srednje tamno sjenilo te tamnije na vanjsku trećinu kapka. Važno je nježno izjednačiti prijelaze između nijansi sjenila kako bi sve izgledalo što prirodnije.
Ako nemate vremena za precizno iscrtavanje linije kapka tušem, odlučite se za olovku. Liniju olovke ublažite posebnom spužvicom na olovci ili običnim štapićem za uši.
Efekt punih usana ćete dobiti ako rubove iscrtate olovkom u boji ruža ili za nijansu tamnijom, a onda nanesete za nijansu svjetliji ruž. Na sredinu donje usne stavite malo sjaja koji će vizualno povećati volumen vaših usana.
Što se frizure tiče, najvažnije je da kosa bude dobro ošišana, jer će onda i samo oblikovanje biti puno lakše. Ako imate tanku kosu, kraće frizure će joj dati više volumena, dok će gusta kosa izgledati lepršavo ako je ošišana stepenasto. Dakle, ako je frizura dobro ošišana pred izlazak će biti dovoljno da kosu lagano protresete prstima i na krajeve nanesete silikonske kapi kako bi izgledala sjajnije.