Zimska njega kože

Upoznajte odred za spas kože u prosincu i siječnju: lagana krema, med, ovlaživač zraka i topla kupka rade čuda za kožu

U prosincu pojačano konzumiramo masnu i tešku hranu te alkoholna pića, a uz smanjen unos vode, to se itekako održava na koži. Pomozite joj laganom hidratantnom kremom ili serumom s hijaluronskom kiselinom koji su u doba feštanja bolji od teških krema baziranih na mineralnim uljima, vazelinu ili parafinu.
Prirodno rješenje za vlaženje suhe kože je med. Jednom tjedno, ili po potrebi, na lice, vrat i dekolte namažite med. Osim što djeluje kao prirodna maska za hidrataciju, ta slatka melasa ima antimikrobna svojstva pa je pogodna za svaki tip kože, čak i onu sklonu aknama. Slatku masku ostavite na koži desetak minuta i potom isperite toplom vodom. Koža će biti meka i glatka na dodir.
Ako vam se koža jako isušuje, nabavite ovlaživač zraka koji dobro dođe većini prostorija s centralnim grijanjem. Također, izbjegavajte odlazak u suhe saune. Radije odaberite parnu kupelj ili dugo tuširanje toplom vodom kod kuće. Potom vlažnu kožu lica i tijela, dok su pore još otvorene i spremne za pojačano upijanje, namažite hidratantnim proizvodom.