Tretmani za uklanjanje celulita

Sprečavanje, ublažavanje i odstranjivanje celulita nije nimalo jednostavno. Na genetske i hormonalne čimbenike nažalost ne možete utjecati, ali zato možete postići rezultate utjecajem na ostale uzroke celulita.

Body wraping - tretman izvodi se umatanjem tijela u plastičnu foliju kako bi aktivne tvari odabranih proizvoda što dublje prodrle u tkivo. Stimulira staničnu izmjenu tvari, aktivira limfni sustav i pospješuje sagorijevanje masnoća. Na celulit djeluju i razne kupke, blata i ulja.

Limfna drenaža izvodi se ručno ili pomoću posebnog uređaja. Stimuliraju se limfni čvorovi kako bi se potaknuo protok limfe i bolje drenirale međustanične tekućine. Tijelo se time oslobađa višak tekućine i otpadnih proizvoda metabolizma.

Elektrolipoliza je tretman u kojem se pomoću struje djeluje na topljenje masti i tonificiranje mišića. Masa mišića se povećava, a smanjuje se obujam u centimetrima. Masne nakupine se tope i odstranjuju limfom.

 Mezoterapija je injektiranje smjese tvari koja pospješuje uklanjanje celulita, razgrađuje masno i jača vezivno tkivo. Prije se terapija provodi isključivo ubodima iglom, a odnedavno se izvodi pomoću aparata bez iglice. Upotreba ovog tretmana preporučuje se ženama koje imaju tvrdokorni celulit.

Kombinacija lasera, vakuum masaže i hlađenja koriste se u određenim slučajevima i daje odlične rezultate. Duboko se prodire u kožu i izravno utječe na glavne uzroke celulita – poremećaj cirkulacije i vezivnog tkiva. Preporučuje se kod celulita u početnom stadiju i kod blažih oblika.

Terapija ultrazvukom također djeluje na celulit. Kod ove metode ultrazvučni valovi prodiru ispod kože, zagrijavaju tkivo, razbijaju masne nakupine i pokreću nakupljene tekućine. Poboljšava se cirkulacija i povećava se rastezljivost kolagenog tkiva.

Radiovalovi koriste se kod uklanjanja svih vrsta celulita. Struja visoke frekvencije dubinski zagrijava tkivo. Koža se zateže i na tretiranom mjestu smanjuju se strije.