Suho četkanje poboljšava zdravlje kože

Četkanje kože na suho uklanja mrtve stanice kože, a ako se često provodi, poboljšat će se cirkulacija, ten će biti ljepši i koža će izgledati zdravije. Također će se stimulirati limfni sustav.
Kožu često zovemo svojim trećim bubregom jer je njen zadatak detoksificirati tijelo. Mnogi se toksini izlučuju putem znoja i upravo zato aerobne vježbe, sauna i parne kupelji pomažu pri detoksifikaciji.
Najčešći problem kod njege predstavljaju začepljene pore ostacima šminke i mrtvim stanicama. Tada toksini ne mogu napustiti naše tijelo i uzrokuju probleme. Akne i čirevi su uobičajeni znakovi koji upućuju na to da koža ne diše pravilno. Pri tom vam može pomoći jednostavna tehnika suhog četkanja.
Najveći ljudski organ, koža, svakodnevno otpušta kilogram toksina, međutim ako kao i kod svih detoksifikacijskih putove, ako su oni začepljeni ili opstruirani, neće funkcionirati onako kako trebaju. U tom će slučaju toksini ostati "zarobljeni" ispod kože, u našem tijelu, gdje mogu uzrokovati probleme.
Koža koja ne diše pravilno dodatno će opteretiti jetru i bubrege koji filtriraju toksine iz organizma.
Četkanje kože na suho uklanja mrtve stanice kože, a ako se često provodi, poboljšat će se cirkulacija, ten će biti ljepši, a koža će izgledati zdravije. Također će se stimulirati limfni sustav – još jedna metoda detoksifikacije tijela koja treba biti potpomognuta kako bi se pokrenula.
Ako se kombinira s odlascima u saunu ili parnu kupelj, četkanje kože na suho može uspješno poboljšati zdravlje i izgled kože.
Kako se suho četkanje izvodi?
Trebat će vam četka s nježnim i prirodnim dlačicama. Kožu četkajte dok je suha, a kako ne biste napravili nered na podu, preporučuje se da ovo izvodite u kadi ili tuš kabini.
Počevši od gležnjeva, četkajte kožu prema gore. Kombinirajte kružne i ravne pokrete. Očetkajte listove, koljena s obje strane, bedra, trbuh i leđa, sve prema smjeru srca. Prijeđite na ruke, ramena i vrat, ali sada četkajte u smjeru prema srcu. Trebat će vam svega nekoliko minuta da prijeđete cijelo tijelo, te se tada otuširajte.
Ovaj tretman provodite svaki dan i nakon nekoliko tjedana ćete primijetiti veliku razliku u izgledu vaše kože, ali što je bitnije, najveća će razlika biti u njenoj funkciji.
Važno je napomenuti kako ne smijete četkati pregrubo. Nježnim pokretima uklanjajte sloj mrtve kože s površine, tek toliko da se koža blago zacrveni. Ako osjetite bol ili iritaciju, svakako prestanite. Budite posebno nježni prema dijelovima tijela koji imaju najtanju kožu, kao što su lice i vrat. Ako na nekom dijelu kože imate osip ili ranicu, izbjegavajte četkanje tog dijela.