Kako postići čvrstu guzu


Svaka pripadnica ljepšeg spola teži tome da ima dobru liniju te čvrstu i zaobljenu stražnjicu. Postoji nekoliko osnovnih vježbi pomoću kojih se može održavati forma, a koje traju svega nekoliko minuta dnevno.

Ako ste početnica napravite po vašem izboru jednom dnevno po dvije od dolje navedenih vježbi i to svaku vježbu jednom i to s ponavljanjima od 12 do 15 puta. Kada ste već „srednje“ utrenirani ponovite svaku seriju vježbi po dva puta, a za napredne vježbačice taj broj može ići do tri puta. Potrebno je da vježbe izvodite oko 3 puta tjedno. Ako budete uporni, već za 6 tjedana vidjeti ćete prve rezultate vježbanja i bolje oblikovanu stražnjicu. Ukoliko imate i višak kilograma potrebno je uvesti i aerobne vježbe te pravilnu prehranu.

Prva vježba
Leđima se naslonite na zid te pomaknite stopala tako da budu 50 do 70 centimetara udaljene od zida. Polako klizeći na dolje odite do položaja dok vam bedra nisu paralelna s podom te se u tom položaju zadržite desetak sekundi pritom stežući mišiće stražnjice. Nakon toga vratite se u početni položaj.

Druga vježba
Za ovu vježbu potrebno je stati tako da vam se pete dodiruju, a stopala trebaju biti okrenuta prema van. Leđa vam trebaju biti izravnat,a a rukama se trebate držati za stolicu radi održavanja ravnoteže. Radite čučnjeve tako da se spuštate do razine dok stražnjica nije u ravnini s koljenima. Za vrijeme spuštanja treba koliko se može podizati pete u zrak.


Treća vježba
Za ovu vježbu potrebno je da legnete na leđa, savijete noge te položite jastuk između koljena. Stišćući bedra i stežući stražnjicu podižite bokove od poda ostajući pritom u gornjem položaju  desetak sekundi.

Četvrta vježba
Kod ove vježbe potrebno je da se na podu oslonite na ruke i koljena te ispružite jednu nogu tako da prsti dotiču pod. Ispruženu nogu podignite tako što više možete te u tom položaju zadržite nekoliko sekundi.

Druge metode
Druge metode koje mogu pomoći postizanju čvrste stražnjice su hodanje po pomičnoj traci, uspinjanje po stepenicama, rolanje i klizanje.

Na kraju je potrebno reći da će vam bilo kakva fizička aktivnost sigurno biti korisna, bitno je samo da ne pretjerate, pogotovo kad počinjete s nekom aktivnošću. Dakle bitno je da idete postepeno.