10 načina kako do njegovanog izgleda kod kuće


San svake žene je da u svakom trenutku blista, izgleda svježe i njegovano.

Još k tomu ako dodamo mogućnost da se do savršeno njegovanog izgleda dođe uz maksimalnu uštedu i novca i vremena dolazimo do savršenog spoja.
Nalazimo se u periodu kada je pravo vrijeme za proljetno spremanje i kada su kosa, ten i lice u pitanju.
Opremite se sitnicama koje će vam biti neophodne za proljetno uljepšavanje i započnite.

U ovom članku ćemo vam otkriti kako možete, uz minimalne troškove, izgledati njegovano i lijepo u svakom trenutku.


  • Kada je u pitanju oštećena kosa, miksajte tri žličice korijena bijelog sljeza sa žličicom masla i vode, dok ne dobijete kremastu smjesu koju je potrebno nanijeti na kosu prije šamponiranja te je držite 15 minuta, potom temeljito isprati.
  • Za masnu kosu potrebno je umočiti četku u posudu sa kukuruznim brašnom te dobro iščetkati kosu. Sačekati potom nekih desetak minuta, a zatim prstima protresti kosu kako biste uklonili ostatke brašna koji su se zadržali na dlaci.
  • Za rješavanje problema masne kože uzmite koru jednog limuna i malo vode te sve zajedno usitnite mikserom kako bi ste dobili gustu tekućinu koju ćete koristiti kao losion. Ovaj prirodni losion nanesite na lice, ostavite nekoliko minuta te ostatke uklonite komadićem vate. Jednako učinkovit losion možete dobiti ako koristite breskvu sa jedinom razlikom što losion od svježe breskve držite na licu punih 20 minuta.
  • Problem sa natečenim kapcima ćete riješiti ako na kapke stavite kriške naranče i ostavite ih 10 minuta.
  • Kako bi ste dobili prirodni preljev za tamnu kosu uzmite jednu žlicu bazgina lista te prelite sa 3/4 šalice vode, pa staviti da proključa. Ostaviti da odstoji 15-20 minuta, zatim dodajte  četvrtinu šalice octa i preliti po opranoj kosi.
  • Sjajne i lijepe nokte dobit ćete ako dvije žlice ulja od jojobe promiješate sa 4 kapi eteričnog ulja od lavande, te ovom mješavinom masirate nokte nekih desetak minuta, sve do korijena, a potom ih istrljate pamučnom krpicom.
  • Masku za suhu kosu dobit ćete ako zgnječite bananu, dodate joj kiselio vrhnje ili mladi sir te napravite kašu. Ovu prirodnu masku nanesite na lice i nakon 20 minuta isperite mlakom vodom. Jedan od alternativnih recepata je i da žumance pomiješate sa malo soka od mrkve,  dodate nekoliko kapi maslinovog ulja te nanesete na lice i vrat, ostavite na licu pola sata potom isperete mlakom vodom.
  • Kako bi ste dobili prirodni balzam za usne, potrebno, u mikrovalnoj, desetak sekundi zagrijati 10 grama masla, a zatim dodati pola žličice meda te dobivenom smjesom premazati usne.
  • Za prirodni piling uzmite 20 g smeđeg šećera, promiješajte sa šalicom soka od limuna, namažite na kožu i ostaviti 30 minuta da se osuši. Smjesu potom uklonite sa lica blagim kružnim pokretima. Isto tako, kao prirodni piling možete promiješati mljevenu kavu sa jušnom žlicom maslinovog ulja. Dobivenom smjesom istrljate lice i isperite mlakom vodom.
  • Za volumen kose, u pola šalice mlake vode stavite žlicu meda i žlicu octa, promiješajte, sipajte u bocu sa raspršivačem. Opranu kosu prosušite ručnikom, poprskajte mješavinom i dobro utrljajte u kosu.