Koje greške kod uljepšavanja treba izbjeći

Koje greške kod uljepšavanja treba izbjećiŠminka nam pomaže da izgledamo ljepše, barem bi tako trebalo biti. Međutim pogrešna upotreba kozmetičkih preparata može naštetiti vašem izgledu.
Znate li koje su najčešće greške i kako ih izbjeći?




Razmazana šminka - Linija iznad trepavica koja se otopi u toku dana, mrlje od maskare i sjenila koja se uvuku u nabore kapaka su svakako neugodni detalji koje bi bilo najbolje izbjeći u toku dana . Na lice kao bazu uvijek treba nanijeti podlogu ili puder u prahu, kako bi šminka ostala što duže postojana.

Pogrešna podloga - Veoma važan je pravilan izbor podloge za šminku. Pronađite boju što sličniju prirodnoj boji vašeg tena. Pre tamna podloga stvara efekt maske te daje neprirodan izgled licu. Pre guste podloge ili one koje pretjerano prekrivaju spadaju među najčešće i najveće greške jer odabirom ovih podloga bore, akne i ostale nesavršenost bivaju još naglašenije.

Trepavice pune grudica - Maskara je obavezna, ali grudice i zalijepljene trepavice, nikoga neće oduševiti. Maskara je proizvod, koji počinje gubiti kvalitetu čim se pakovanje prvi put otvori. Rok trajanja je nekoliko mjeseci te ukoliko želite da vaše trepavice izgledaju savršeno, treba koristiti svježi proizvod.

Loše definirane obrve - obrve nepravilnog oblika, pretanke, s prazninama gdje nedostaje dlačica, veoma su upadljive greške. Ostavite uvijek dovoljno vremena za sređivanje obrva, čupajte dlačicu po dlačicu, stalno kontrolirajući izgled u ogledalu ili jednostavnije ostavite taj posao za svoju kozmetičarku.

Pre kontrastna olovka za usne - Kod odabira olovke za usne treba birati ton koji je jednak boji ruža te nakon nanošenja vrhom prsta lagano razmazati liniju prema sredini usana.  Kod odabira boje koja je pre tamna u odnosu na ruž šminka djeluje daleko od savršenstva.

Zapuštene ruke i nokti -  Hrapava koža ruku, zanoktice i oguljen lak svakako treba izbjegavati. Lak koji više ne izgleda savršeno obavezno odstranite te svakodnevno njegujte ruke sa proizvodima za hidrataciju ruku i noktiju.

Zapuštena koža lica  - Ovdje treba izdvojiti problematičnu kožu od one koja nije njegovana.  Redovnom upotrebom sredstva za piling, rješavajte probleme kao što su akne, suha ili koža sklona crvenilu. Potražite savjet dermatologa, kozmetičara, ljekarnika te držite kožu čistom i koristite proizvode koji odgovaraju tipu vaše kože.

Izrast i ispucali vrhovi - Bez obzira što ste se odlučili za dugu kosu ipak, posjet frizeru je neizbježan, jer ispucale vrhove treba odstraniti u suprotnom kosa ne izgleda njegovano.  Ukoliko bojte kosu, a posebno u svjetlije nijanse, tamni izrast treba redovito prikrivati - ovo znači redovno bojanje; svakih mjesec dana

Pretjeranost - Treba imati umjerenost u svemu, a to pravilo vrijedi i kod uljepšavanja. Previše šminke, previše botoxa, pre bijeli zubi; sve to treba izbjegavati. Nemojte zaboraviti da je tajna privlačnog izgleda i ljepote u prirodnost. Imajte to uvijek na umu: kada se šminkate, kada posjetite frizera i prije nego se odlučite za neki estetski zahvat.