Make up koji pomlađuje

Ruž za usne Teška šminka će definitivno pripomoći da izgleda starije. Odabirom prozračnog tekućeg pudera  ili tonizirane kreme koju ćete nakon nanošenja pažljivo utapkati vlažnom spužvicom kako bi ste uklonili višak, postići će da vaša koža djeluje svježe i prirodno.
Kod nanošenja podloge svakako vrijedi pravilo manje je više, što se više kože može vidjeti: to bolje. Dobro hidratizirana, svježa koža izgleda mlađe i ljepše nego koža koja je „zabetonirana“ nebrojenim slojevima pudera i korektora.

 Presvijetla podloga
Podloga koja je svjetlija od vaše prirodne boje kože ističe fine linije. Čak i ako imate jako svijetlu kožu, trebate odabirati malo toplije tonove, naravno pazeći da ne pretjerate u odabiru pre tamne nijanse. Neka odabir padne na podlogu koja je jednu ili dvije nijanse tamnija i ima u sebi čestice koje reflektiraju svijetlo, kao što je na primjer Luminous Silk od Giorgio Armanija. Reflektirajuća formula čini da koža uistinu zablista.

Korektor za podočnjake
Koža oko očiju s godinama postaje tanja, a odabirom jakog i teškog prekrivanja postižemo da se sasuši i ispuca, baš kao beton. Kod odabira korektora za podočnjake treba paziti da uvijek odaberete svjetliju nijansu od same podloge, a nanosite ga mekanom četkicom koja će ravnomjerno izjednačiti boje podloge i samog korektora. Korektor nanosite samo na tamnim područjima, ne ispod cijelog oka.

Puder u prahu
Puder u prahu je dobar za uklanjanje sjaja na nosu i bradi, ali na drugim dijelovima lica on može samo dodatno istaknuti bore i koži podariti isušen izgled. Vizažisti u principu preporučuju korištenje pudera u prahu u većim količinama samo kada je u pitanju profesionalno fotografiranje klijenata, ali čak i tada većina se drži pravila: Nikada ne nanositi na područje oko očiju.

 Rumenilo
Rumenilo nanesite tako da četkicom krenete od najviše točke na jagodicama (ne previše blizu nosa) prema gore. Vodite računa da je četkica dovoljno velika da pokrije cijelu jagodicu. Svakako treba izbjegavati pre dramatične, upadne nijanse rumenila. Neutralna boja ruže paše gotovo svim tonovima kože i uistinu daje svjež i mladenački izgled.

Ruž za usne
Metalizirani, sjajni i napadni ruž može uistinu narušiti izgled. Poslije 35. svakako pazite da birajte diskretnije nijanse bez previše sjaja.
Prirodna linija usana može se početi lagano gubiti s godinama, što čini ruž skloniji razmazivanju. Kako bi ste izbjegli da vam se ruž razmaže i „pobjegne“ van ruba usana koristite kvalitetnu olovku za usne koja mora biti u istoj nijansi kao i sam ruž.

 Maskara - Rimel
Svakako pokušajte izbjeći stavljanje maskare na donji kapak. Isticanjem donjih trepavica ističete borice oko očiju i podočnjake. Koncentrirajte se na gornji kapak i na trepavice nanesite najcrnju maskaru koju možete pronaći. Ovim ćete postići da bjeloočnice izgledaju svježe i bjelje. Također, najbolje je izbjeći pre guste formule koje sljepljuju trepavice i ostavljaju ružne grudice. I ne zaboravite na uvijač. Uvijanje trepavica je najjednostavnija stvar koju možete učiniti kako bi vaše oči izgledale veće i mlađe

Eyeliner - Tuš
Sve što čini da oči izgledaju manje privući će pozornost na tamne podočnjake i borice u području ispod samog oka. Kod nanošenja tuša (eyeliner) držite se gornjih kapaka i iscrtajte liniju koja se blago zadebljava prema vanjskom uglovima. Ovo će vizualno podići kapke koji, s godinama, imaju tendenciju opuštanja.

 Sjajno sjenilo
Nanesite malo sjajnog sjenila na unutarnji kut i središta kapaka te na donji vanjski rub obrvi. Ovo će svakako pridonijeti svježini i mladenačkom izgledu.