Proljetna kozmetika-proljetni make-up

Dolazak proljeća je pravo vrijeme da licu poklonite novi look. Tople boje, šarenilo sjenila, svijetlo rumenilo i nježne nijanse na usnama osvježiti će vaše lice i pomoći vam da zablistate. Za ovu sezonu se preporučaju prirodne nijanse dekorativne kozmetike.
Make up se koristi kako bi se postigao ljepši i ženstveniji izgled, te kako bi se sakrilo ono što ne volimo, a istaklo ono što nam je lijepo.
Proljetni makeup za 2011Pred proljeće kožu lica pripremite tako što ćete napraviti blagi piling pomoću kojeg ćete s lica odstraniti nakupljene nečistoće Poslije nanesite hidratantnu masku koja će vašoj koži vratiti sjaj.

Kod odabira nijanse pudera treba biti pažljiv, te ukoliko kupujete novi puder boju provjerite na prirodnom svjetlu. Uz odabir prave nijanse važno je i to da puder odgovara vašem tipu kože. Ukoliko imate suhu kožu pazite da imate hidratantni puder i izbjegavajte puder u prahu jer on naglašava dehidriranu kožu. Za masnu kožu najbolje je koristiti puder sa mat efektom.
Puder je najbolje nanositi uz pomoć prstiju ili ravnog kista. Izbjegavajte previše pudera nanositi na područje oko očiju, jer to samo dodatno ističe sitne bore. Također pripazite na količinu pudera, jer ukoliko ga previše nanesete izgledati će kao maska.
Ukoliko želite zadržati svježi izgled tijekom cijelog dana ispod pudera nanesite bazu za lice, koja se može nanositi samostalno ili u kombinaciji s puderom.
Ovo proljeće u trendu su sjenila u ljubičastoj, zelenoj, nježno roza boji ili bojama zemljanih tonova koja će osvježiti i naglasiti oči.
Rumenilo nanesite poslije tekućeg pudera i to tako da se nasmijete i širokim kistom nanesete rumenilo na jagodične kosti. Prije samog postupka otpuhnite višak rumenila s kista kako bi izbjegli stvaranje grudica na licu.
Posebnu pažnju poklonite usnama. Najprije nanesite olovku za usne, tako da iscrtate pravilnu crtu, te nanesite ruž. Pripazite pritom da odaberete olovku što sličniju boji ruža. Nakon toga možete nanijeti sjajilo kojeg nanesite u sredinu donje usne.