Makeup za oči - savjeti i trikovi

Maskara naglašava trepavice i čini ih ženstvenijima i zavodljivijima. Za Vas imamo nekoliko savjeta za koje možda niste znali.

Maskare ima u neutralnim varijantama poput crne, tamno smeđe, tamno sive; ali i u mnogim drugim bojama kao što su plava, ljubičasta, te bez boje.

Nemojte se bojati staviti upadljivu maskaru, pogotovo ako ste tinejđerka. Ljubičasta, zelena, ili električno plava maskara naglasiti će oči na najbolji način.


Iako proizvođači tvrde da maskara može u isto vrijeme učiniti trepavice dugačkima, uvinutima i gustima, to nažalost nije tako, već ovisi o izboru maskare što će se od ovoga postići.

- Duge četke s kratkim čekinjama: produljivanje trepavica
- Debele četke: podebljavanje i zguščivanje trepavica
- Kratke četke s duljim čekinjama: povećanje volumena
- Uvinute četke: za uvijanje trepavica

Vodootporna (waterproof) maskara se teško skida pa je nije dobro koristiti svaki dan. Pri skidanju maskare budite veoma nježni kako ne biste počupali trepavice, i koristite posebna sredstva za skidanje makeupa.

- Ako su Vaše trepavice nježne i krhke, nemojte ih pokušavati produljavati, već koristite maskaru koja će povećati volumen i učiniti ih gušćima.
- Za kratke trepavice radite upravo suprotno, izbjegavajte maskare za povećanje volumena, a koristite one za povećanje duljine.
- Ako su Vaše trepavice srednje duljine i nemate problema s njima, koristite maskaru s četkom za uvijanje. Neće Vam trebati uvijač trepavica.

Kad se maskara osuši, nikako nemojte u pokušaju da joj produljite vijek trajanja, dodavati vodu ili bilo koju drugu supstancu. U posudici može doći do opasnog razvoja bakterija i posljedično bolne infekcije na očima. Iz sličnog razloga nije pametno posuđivati maskaru. Bakterije koje žive na nečijim trepavicama i ne stvaraju probleme, možda će stvoriti probleme kod Vas. Ako primjetite promjenu mirisa ili boje, bacite maskaru kako biste izbjegli moguće probleme.