10 tajni ljepote za vrlo mlade cure

Tajne ljepote koje bi trebala znati svaka tinejdžerka. Savjeti za nanošenje i stiliziranje makeupa, zablude, ... i još mnogo korisnih informacija.


1. Preskočite osnovnu (bazičnu / temeljnu) kremu.
Ako imate akne, prvi logični korak kod stavljanja makeupa Vam je nanošenje debelog sloja bazične kreme. - Ne! Ove su kremice za žene iznad 35. Bazične kreme prekrivaju Vašu prirodnu ljepotu i doista izgledaju neprirodno - kao plastična maska. Umjesto njih, koristite korektor i nakon toga puder.

2. Korektor natapkajte - ne utrljavajte.
Kod nanošenja korektora, nanesite malo na vrh kažiprsta i natapkajte kritično područje.

3. Igrajte se s usnama ili očima - nikad s obojem!
Ako ste složili opaki makeup očiju, nemojte pretjerati s usnicama. Nanesite tek malo sjajila.
Ako su tamne usnice dio vaše furke, ostavite lice svijetlo - malo ili nimalo rumenila, na očima tek maskara i svjetlije sjenilo.
P.S. Nikad ne oblikujte usne olovkom tamnijom od sjajila ili ruža.

4. Manje je više.
Sigurno ste primijetile kako neke Vaše prijateljice izgledaju sjajno i to bez makeupa. Bez obzira na godine, previše makeupa nikad ne izgleda dobro. Sve što Vam zaista treba je dobra maskara, korektor za nedostatke i sjajilo. Zimi i malo rumenila.
U tim godinama Vam doista ne treba fasada, tek pokoji ukras.

5. Prirodna kosa je uvijek super.
Ako odlučite napraviti veliku promjenu boje kose (plavo na crno ili sl.), važno je uskladiti boju kose i ton puti. Neprirodnost plavuše tamne puti ili crnke izrazito svijetle puti, primjetna je.

6. Vazelin je Vaš najbolji prijatelj.
Vazelin je odlično i jeftino sredstvo za skidanje makeupa s očiju. Također je odličan za grube i ispucale usnice. Nanesite malo vazelina i četkicom za zube masirajte usnice. Višak uklonite maramicom.

7. Slojevito ošišana kosa - siguran dobitak.
Ovakva frizura odlična je za svaki tip kose. Tanka i slaba kosa izgledati će bujnije, kovrčava podatnije, valovita sexy...

8. Akne? Posjetite dermatologa!
Najveća greška koju rade ljudi s aknama je - ne odlazak ka dermatologu. Umjesto u one traperice koje ste zapazili u izlogu, uložite u posjet dermatologu. Najuspješniji način da se riješite tih malih bubuljica je u suradnji s dermatologom.

9. Kupujete ruž? Isprobajte ga prije kupnje!
Proizvode poput ruža, rumenila i pudera jednostavno morate isprobati još u trgovini (salonu). Zašto? To je jedini (ili najlakši) način da pogodite ton koji upravo Vama odgovara.
Maskaru, olovku za oči, većinu sjenila za oči i sjajila za usne možete kupiti i bez potrebe za isprobavanjem.

10. Kada možete preskočiti kremu za sunčanje? Nikada!
Prvi kozmetički proizvod kojeg biste trebali nositi na svojoj koži svaki - ali svaki - dan, je krema za sučanje. Iako ovo nije raširena praksa, to je najbolji savjet koji Vam možemo dati. Bez obzira sije li sunce ili je oblačno, nosite kremu za sunčanje. Ako je nosite sada, Vaša će koža izgledati odlično s 50, 60, 70.