Umjetni nokti

Umjetni (akril) nokti, vrlo su lijepi. Postoje u raznim duljinama i bojama. Također, vrlo je popularno slikanje svakojakih "čudnovatih" motiva. Čak postoje i varijante s piercingom...


Umjetni (lažni) nokti lijepe se na prave nokte posebnim ljepilom. Žene vole ove nokte iz raznih razloga. Zbog dužih noktiju osjećaju se ženstvenije, a puštanje i održavanje prirodnih noktiju da narastu tako dugi stvara previše komplikacija obzirom da oni postanu vrlo krhki i pucaju.
Također, umjetni su nokti prikladni i za posebne događaje kada želite izgledati posebno.
Ako imate naviku gristi nokte, umjetni nokti su i ovdje prava stvar - dvaput ćete razmisliti prije nego počnete žvakati nokat gorkog okusa.

Umjetni nokti mogu se nalijepiti u kozmetičkom salonu, no to i nije baš jeftino, a kako je ponovna intervencija potrebna barem svaka dva tjedna, malo si žena to može priuštiti.
Srećom, ovo se može obaviti i kod kuće. Nije lako prvi put, no s vremenom možete postići puno.

Ispod je korak po korak postupak aplikacije umjetnih noktiju:

1. Očistite svoje nokte. Pobrinite se da koža bude gurnuta prema natrag i da je stari lak u potpunosti uklonjen s prirodnog nokta. Također, potrebno je prirodne nokte odrezati što bliže prstu, no ipak ne pre blizu. Ako zakačite umjetni nokat, može se dogoditi da se zajedno s njim odlomi i dio prirodnog. Takva ozljeda je ne samo veoma bolna, nego može dovesti i do infekcije. Osim toga, nije lijepo vidjeti prirodni nokat kako viri ispod umjetnog.

2. Neki stručnajci za nokte tvrde kako je potrebno izbrusiti prirodne nokte prije stavljanja umjetnih kako bi površine što bolje nalegle, dok drugi tvrde kako to uopće nije potrebno. Ako ipak odlučite brusiti, imajte na umu da tako možete oštetiti korijen nokta.

3. Kada su Vaši nokti čisti i suhi, stavite malo ljepila i što čvršće pritisnite umjetni nokat da se površine što bolje sljube. Ako umjetni nokat ne odgovara veličini prirodnog, povucite ga dolje čim prije, da se ljepilo ne osuši, i oblikujte ga po potrebi.

4. Odrežite umjetni nokat na željenu duljinu. Ako prvi put radite s umjetnim noktima, počnite s umjerenom duljinom kako biste se navikli na nove nokte i spriječili ozljede.

5. Zamješajte akrilni prah u akrilnu tekućinu i pažljivo nanesite smjesu na umjetne nokte, kao da ih lakirate. Pazite da Vam smjesa ne dođe na prirodni nokat jer može doći do razvoja gljivica.

6. Kada ste završili s time, još Vam preostaje lakiranje noktiju. Lak će ostati čitav čak 2 do 4 tjedna, u usporedbi s 2 do 5 dana kod prirodnih noktiju.

Ako želite skinuti umjetne nokte, sve što trebate učiniti je zaroniti prste na pola sata u acetonsku otopinu. Nikad ne pokušavajte na silu skinuti umjetni nokat jer Vam se lako može dogoditi da s umjetnim otrgnete i dio prirodnog.

Umjetne nokte je potrebno jednom dnevno premazati uljem za nokte. Također, pokušajte ne vršiti preveliki pritisak na nokte kako biste izbjegli ozljeđivanje. Ako koristite sredstva za čišćenje u kućanstvu, nosite rukavice. pošto većina takvih proizvoda sadrži kemikalije koje nagrizaju umjetne nokte i uzrokuju promjenu njihove boje.