Njega kože oko očiju

Godine ne možemo zaustaviti, ali pravilnom njegom možemo zadržati zdrav i blistav ten. Koža oko očiju je tanja i ima manje masnoće, te je kao takva podložna pojavi bora. Ukoliko su krvne žilice preblizu površini kože, tada se pojavljuju i tamni podočnjaci oko očiju. Međutim postoji nekoliko načina kako usporiti starenje osjetljive kože.

Njega kože oko očijuDobar san – tijekom sna lice se znoji i bore se zbog vlage “peglaju”, a lice se regenerira i izgleda mlađe. Istraživanja su pokazala da se stanice lica tijekom noći obnavljaju i do osam puta brže, te iako se tijelo odmara, koža radi punom parom i “uklanja” bore.

Obavezno ukloniti šminku prije spavanja -  šminka isušuje vašu kožu, te je bitno, ne samo iz higijenskih razloga, već i zbog toga što pogoduje ubrzanom stvaranju bora šminku temeljito ukloniti. Također, šminka zatvara pore lica, a kao rezultat pojavljuju se neugodni prištići na licu kao posljedica nečistoće.
Nosite naočale za sunce- naočale za sunce nisu samo potrebne u ljetnom periodu već ih treba koristiti i zimi, jer sunce zbog kojeg često žmirimo pogoduje stvaraju sitnih bora u području oko očiju. Za naočale vrijedi pravilo što tamnije to manje bora.
Umivanje hladnom vodom – ukoliko imate  tamne podočnjake ispod očiju, umijte se hladnom vodom i nježno nanesite kremu za područje oko očiju. Na taj način ubrzavate cirkulaciju te se tamni kolutovi vidno smanjuju.
Izbjegavajte šminku kad je god to moguće - budite prirodni, a posebno u ljetnim mjesecima. Priuštite vašem licu povremenu pauzu od teških kozmetičkih preparata i nanesite samo hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože.
Oprezno sa njegom područja oko očiju - koža oko očiju je jako osjetljiva, stoga budite nježni kada nanosite  kreme i šminku. Nemojte brisati to područje energično sa ručnikom, jer možete oštetiti krvne žilice koje su odmah ispod površine kože jer bi ste kao rezultat mogli dobiti još tamnije podočnjake.