Savjeti za njegu kože u dvadesetima i tridesetima

U dvadesetima najčešći problem sa kojim se djevojke susreću su akne, a za njihovo tretiranje najbolje pomaže korektor za bubuljice. U ovom životnom dobu koža je glatka i bez bora, stoga je dovoljno nanositi samo dnevnu toniranu kremu. Ona je lakša od tekućeg pudera i ističe prirodnu boju kože. Ukoliko je koža masna potrebno je četkom nanijeti puder u prahu koji upija višak masnoće. One koje su malo odvažnije bi vole eksperimentirati sa šminkom mogu pokušati sa ružem upadljivih boja poput roza, crne, plave...jer mlade godine sve podnose i sve toleriraju. Bore još nisu vidljive, tako da ne postoji opasnost da se unutar njih skupljaju naslage šminke.

Savjeti za njegu kože u dvadesetima i tridesetimaTakođer sjenila intenzivnih boja su dozvoljena, ali treba biti oprezan sa nanošenjem.
Iako bore još nisu prisutne, borba protiv njih započinje u kasnim dvadesetima. Tada će biti možda vidljiva tek pokoja sitna bora- ali ovdje vrijedi pravilo - bolje spriječiti nego liječiti. Treba nanositi hranjive kreme prilagođene dobi i vrsti kože i to će se svakako dugoročno itekako isplatiti.
Po pitanju ishrane, preporučuje se veća zastupljenost voća i povrća - jer štite od slobodnih radikala koji ubrzavaju proces starenja.

U tridesetima je javljaju prve sitne bore koje nazivamo mimičke bore,a uzrok im je smijanje, mrštenje, stres i suha koža. U tridesetima koža više nije tako elastična i stanicama je potrebno više vremena da se regeneriraju u odnosu na dvadesete. Prije nanošenja pudera treba koristiti podlogu koja daje koži potrebni vlažnost i istovremeno ravnomjerno pokriva podočnjake.
Na bore između nosa i usta, kao i na podočnjake, preporučuje se nanijeti korektor svjetlije boje kako bi se ublažile linije. Od kraja tridesetih pa nadalje preporučuje se izbjegavati tamna sjenila poput crne, sive, jer se nakupljaju u borama poviše kapaka, a to nikako ne ostavlja lijep dojam. Ukoliko vam se javljaju lagano sijede vlasi, a do sada kosu niste bojali, pokušajte ublažiti izrast sa nanošenjem pramenova u boji koja je za nijansu svjetlija  od prirodne boje kose.
Što se tiče njege lica jako je bitno da se posebno u ljetnom periodu koriste kreme sa visokim zaštitnim faktorom, kako bi se spriječilo stvaranje novih bora. Treba također redovito koristiti kreme za područje oko očiju, te kreme za vrat i dekolte (mogu se koristiti kreme za lice).
Za ten također treba znati da dovoljno sna čini čuda i da je jako važna uravnotežena prehrana.