Savjeti za njegu kože u četrdesetima i pedesetima

U četrdesetima na koži se znaju pojaviti crveni kapilari, te se stoga preporučuje korištenje podloge sa žutim pigmentima. Treba izbjegavati debele naslage pudera, jer se nakuplja u borama. Tamne podočnjake najbolje je prekriti sa tekućim korektorom ili iluminatorom za predio oko očiju. Preporučuje se da ruž i rumenilo budu u istoj nijansi jer će se tako dobiti mekše i skladnije konture. Kada se navrši četrdeset koža oko očiju gubi elastičnost, tako da je potrebno oči posebno istaknuti. Pokušajte tamno smeđom olovkom izvući liniju duž ivice gornjeg kapka, uvijte trepavice i nanesite maskaru. Za izražajniji pogled na donje trepavice nanesite svjetliju maskaru.
zena_cetrdeseteŠto se tiče njege lica u četrdesetima se preporučuju koristiti regenerativne kreme, maske za lice koje sadrže proteine i hijaluronsku kiselinu, vitamin C i E. Također budite jako pažljivi sa područjem oko očiju i redovito nanosite kremu, jer upravo na tom dijelu bore su najizraženije.
Organizam sada zadržava veću količinu masti, nego što je to prije bio slučaj, stoga se treba prebaciti na posnu ishranu i unositi maksimalno 60 g masti dnevno preporučuje se konzumirati nemasno meso, salate, povrće i voće.

U pedesetima koža već gubi elastičnost i dosta je tanja tako da je jako bitno biti umjeren kod nanošenja šminke. Žarke i tamne boje treba izbjegavati, jer naglašavaju konture lica. Istaknite onaj dio lica koji vam se najviše sviđa.  Sjenila izbjegavajte u tamnoj sivoj boji, preporučuju se koristiti sjenila u boji pijeska. Koristite sjajna sjenila, jer reflektiraju svjetlost i daju svježi izgled tako da su bore manje primjetne. Za rumenilo koristite nježne ružičaste tonove.
Obavezno je nanošenje dobre i hranljive podloge koja je primjerena životnoj dobi. Maksimalna dužina kosa je samo do ramena, a šiške djeluju mladalački i sakrivaju bore na čelu.  S obzirom da se u ovom životnom dobu događaju mnoge hormonske promjene, njezi kože treba posvetiti posebnu pažnju. Preporučuju se serumi za regeneraciju kože, njega vrata, masaže za cirkulaciju, kreme za izbjeljivanje fleka ...i efekt će biti itekako vidljiv!