Stopala vole rutinu

Ako se centar za ljutnju nalazi u stopalima, koliko ih često moramo masirati, što bismo mogli napraviti jednom tjedno, a što svaki dan da se ne naljute na nas

Dnevna
Stopala možete oprati rukavicom od frotira ili spužvicom, a kako se ljeti više zagrijavaju i znoje, odgovarat će i obični sapun jer uspješno uklanja mikroorganizme i nečistoće. Umjesto debelog i mekanog ručnika za tijelo, poslužite se tankim ručnikom reljefnog tkanja. Takva je tkanina bolja za temeljito brisanje kože između prstiju kako biste izbjegli gljivice koje se nastanjuju upravo između nožnih prstiju. Za kraj na stopala nanesite antiseptički sprej za osvježenje.

Tjedna
Kako bi stopala bila glatka, priuštite si dva-tri puta tjedno kupku. Tijekom namakanja napravite piling i istrljajte zadebljanu kožu kamenom plovućcem ili rašpicom za stopala. Omekšane nokte podrežite pa nanesite podlogu za lak koja će izgladiti površinu nokta i produljiti postojanost laka. Potom nanesite jedan ili dva sloja laka u omiljenoj boji.

Mjesečna
Tibetanci vjeruju da se energetski centar ljutnje nalazi upravo u tabanima. Tijelo štiti organe tako što stres i nakupljenu ljutnju pohranjuje u stopalima, stvarajući time energetske blokade koje mogu poremetiti zdravo funkcioniranje organizma. U tom slučaju pomoći će masaža. Odaberite profesionalnu ili si sami izmasirajte prste i tabane. Jednom mjesečno, posebice u proljetno-ljetno doba, vrijeme je za pedikuru u kozmetičkom salonu.