Lijepe trepavice

lijepe i njegovane trepaviceDuge i guste trepavice daju novu perspektivu očima, ljepši oblik i vizualni dojam da su oči veće. Nažalost, neke žene jednostavno nemaju prirodno lijepe trepavice, pa često znaju pretjerati sa nanošenjem maskare i stavljanjem umjetnih trepavica, što može dodatno oštetiti prirodne trepavice, do mjere da one, s vremenom u potpunosti otpadnu. Da biste ih oporavili i potakli na rast, koristite serum za trepavice. Maskare sa serumom možete prepoznati po tome što se sastoje od dvije komponente koje se nanose na trepavice - prvo serum, a onda maskara.
Serum možete koristiti sam, bez stavljanja maskare. Nanesite ga ujutro i uvečer prije spavanja i već za mjesec dana trebali bi uočiti razliku. Kako bi vaše trepavice izgledale ljepše treba se pobrinuti da na njima nema grudica i da se ne lijepe; ponekad nije dovoljno samo nanijeti maskaru.
Odabir maskare - skupo nije uvijek najbolje. Izbor maskare je jednako važan kao i sama tehnika nanošenja. Ukoliko ste se odlučili za najskuplju maskaru, to ne znači da ste pritom napravili pravi odabir, jer cijena ne garantira da će vaše trepavice savršeno izgledati. Ukoliko imate kratke trepavice koristite maskaru koja će ih produžiti, a ukoliko su rijetke trebate koristiti maskaru koja povećava volumen. Ukoliko ste zadovoljni dužinom i volumenom vaših trepavica za vas je idealna maskara za definiciju, koja neće ostavljati grudice.
Odabir boje maskare. Ukoliko koristite isključivo crnu maskaru, razmislite malo da se poigrate i sa drugim bojama s kojima trepavice mogu izgledati efektnije. Pri izboru boje maskare presudna je boja vaših očiju. Ukoliko su vam oči zelene boje odaberite ljubičastu ili zelenu maskaru, ako su plave ili sive, trepavice istaknite smeđom ili plavom bojom, a ako imate smeđe oči, odlično će vam stajati plava, zelena ili smeđa maskara.
Veća količina maskare ne znači bolji rezultat. Prilikom nanošenja maskare bitno je ne pretjerati. S nekoliko vještih poteza nanesete samo jedan sloj maskare. Ukoliko niste zadovoljni, drugi sloj nanesite tek kad se prvi skroz osuši. Ne zaboravite maskarom premazati i kratke trepavice u uglovima očiju, a ako niste spretni s nanošenjem maskare na donje trepavice tada ih samo zatamnite sa odgovarajućom sjenilom.
Uvijene trepavice su ljepše. Da bi vam oči izgledale krupnije, a trepavice duže, prije nanošenja maskare trepavice uvijte mehaničkim ili električnim uvijačem. Električni uvijači napravljeni su tako da pod utjecajem topline brže i dugotrajnije uvijaju trepavice. Isti efekt može se postići ukoliko  mehanički uvijač prije upotrebe malo zagrijete sušilom za kosu.
Razmrsite ih. Ne pokušavajte razdvajati slijepljene trepavice sa prstima, već upotrijebite specijalni češalj ili suhu četkicu za zube. Tako ćete istovremeno ukloniti i grudice, pa će vaše trepavice izgledati besprijekorno.