Make-up za plažu

makeup za plažu Ne treba se preko ljeta odreći šminkanja, ali u svakom slučaju treba se koristiti lagana i postojana šminka, jer teška dekorativna kozmetika nije preporučljiva tijekom ljeta. Teška šminka pri visokim temperaturama uzrokuje bubuljice i mitesere na licu. Dodatni problem sa šminkanjem u ljetnim mjesecima jest da obična šminka nije postojana i razlijeva se. Treba koristiti vodootpornu i postojanu dekorativnu kozmetiku  bez obzira na to da li ste na plaži, bazenu ili u fitnes centru.
Osim vodootpornih maskara različitih proizvođača postoji također i veliki izbor dekorativne kozmetike otporne na vodu i znojenje kao što su puderi, sjenila i ruževi.
Koža pri velikim vrućinama najteže podnosi puder, zato se preporučuje odabrati laganiju podlogu i puder, ukoliko baš ne možete bez njih. Najbolje je izabrati nemasne podloge i pudere koji su otporni na vodu i imaju UV zaštitu.
Ipak, dermatolozi savjetuju da budete oprezni s nanošenjem vodootporne podloge i pudera kada idete na plažu ili na trening, jer ispod sloja šminke kod prekomjernog znojenja, pore se mogu lako upaliti. Zato umjesto pudera koristite vodootporni korektor kojim ćete pokriti samo sitnije nepravilnosti na koži kao što su podočnjaci i bubuljice. Rumenila i bronzere u prahu u toku leta zamijenite sa tekućima ili onima u stiku, jer su mnogo postojaniji i lakše se nanose na obraze. Ne pretjerujte s količinom, već prstima razmažite jednu po jednu kap dok ne postignete željenu nijansu.
Oči možete istaknuti i raznobojnim vodootpornim olovkama za oči ili tušem. Za naglašavanje usana obavezno koristite vodootporan ruž prozračnih i neutralnih ljetnih nijansi.