Prirodan i efikasan piling

Koža  se neprekidno obnavlja. Ona stalno odbacuje mrtve, orožnjele stanice, na čije mjesto dolaze nove, mlade stanice.

Mnogi nedostaci kože (pjege, mali ožiljci), zapravo se nalaze u vrlo tankom, gornjem sloju pokožice. Kad se pokožica skine, bujaju nove, mlade stanice, koje čekaju na red ispod gornjeg sloja. Tako se nedostaci mogu ublažiti pa i ukloniti.

Ubrzano skidanje gornjeg sloja pokožice označuje se engleskim izrazom peeling, što doslovno znači: ljuštenje.

Pomognemo li koži da brže odbaci površinske,  mrtve stanice, možemo za našu kožu učiniti čudo: nakon pilinga koža će bolje "disati", djelovati će svježe, pomlađeno, glatko, čisto i nježno.

I jednako važno: niti jedan tretman lica ili tijela neće dati potpuni učinak ako prije njega nismo napravili piling. Aktivni sastojci pripravaka koji se nanose na kožu bolje će u nju prodrijeti nakon pilinga.


Piling za akne na leđima

Imate li problema s aknastom kožom na leđima (ili licu!), evo jednog jednostavnog recepta za piling koji možete sami spraviti, a kojeg su upotrebljavali fitoterapeuti u Provansi i koji dokazano pomaže!
Pomiješajte 6 jušnih žlica ljekovite gline (može se kupiti u ljekarni ili dućanu ljekovitog bilja) s ekstraktom kadulje u jednoličnu kašu.

Ekstrakt kadulje ćete dobiti ako 2 jušne žlice kadulje prelijete s 1 šalicom (2 dl) kipuće vode, pustite stajati 10 minuta, procijedite.  Smjesu stavite u zagrijanu gazu. Stavite na područje koje želite "poboljšati". Nakon 5 minuta isperite leđa pod tušem.

Taj postupak ponovite nekoliko dana za redom, najbolje ujutro. Odstranjujući mrtve stanice kože, ljekovita glina će na sebe vezati masnoću koju koža izluči tijekom noći, stisnuti će pore i ujednačiti boju kože.

Koža će se  polagano ljuštiti, postajući čista i lijepa.
Kod osjetljive kože ova se smjesa ne bi smjela osušiti.


Piling za grube laktove

Svakodnevno močite vaše laktove kroz 10-ak minuta u mlakom čaju od kamilice. Potom ih dobro istrljajte grubim ručnikom i u njih utrljajte sok od pola limuna, a kada se osuši, žličicu maslinovog ulja.

Već nakon tjedan dana koža na laktovima postat će nježna i baršunasto meka.


Pjege na rukama


Protiv pjega na rukama koje su osobito izražajne poslije ljetnih mjeseci, odlično će pomoći piling od krumpira.

Jedan skuhani krumpir srednje veličine dobro izgnječite, dodajte mu sok od pola limuna i 1 čajnu žličicu glicerina.

Svakodnevno nanosite ovu smjesu na ruke i njome ih kružno masirajte, najmanje 10-ak minuta. Ruke će vrlo brzo postati ujednačene boje i baršunasto meke.


 Piling za tvrde pete

U 1/2 dl hladne vode otopite 1 pločicu želatine. U drugoj posudi u 1/2 dl vode dodajte 1  čajnu žličicu škroba (može gustin) i stavite 10 kapi glicerina. Pustite smjesu stajati 10 minuta.

Miješanjem sjedinite obje smjese. Dodajte pola limuna. Smjesu svakodnevno nanesite na stopala i tvrde pete. Kad se smjesa posuši, trljajte kružnim pokretim kako biste je odstranili.

Isperite stopala mlakom vodom, blago posušite ručnikom i utrljajte obilno hranjivi balzam.

Već nakon kratkog vremena rezultat će biti iznenađujući!

Želite li da vaše tijelo "diše", a koža postane glatka i fina, povremeno joj priuštite piling. Piling za tijelo možete vrlo jednostavno spraviti i sami.


 Svi tipovi kože 


Prilikom tuširanja u ruku u koju ste stavili vaš gel za tuširanje dodajte i žličicu grube morske soli. Tom mješavinom istrljajte cijelo tijelo. Krenite od stopala prema gore. Ne samo da ćete odstraniti odumrle stanice, već ćete pobuti mikrocirkulaciju, a time i osjećaj zdravlja i ljepote.

Ovaj tretman si priuštite jedanput tjedno. Nakon tuširanja bilo bi dobro cijelo tijelo protrljati grubim ručnikom.

Nakon pilinga, vaša koža je spremna potpuno iskoristiti blagodati mlijeka, ulja ili balzama kojim ćete je navlažiti i nahraniti.


 Suha koža – piling od morske soli


Ovaj će piling učiniti čuda kod umorne, suhe kože.

Na suhu kožu nanesite kvalitetno ulje za tijelo (npr. Nikel Zimska bajka!). Uzmite 2 čajne žlice grube morske soli. Vlažnim  jagodicama prstiju zahvatite sol i kružnim pokretima lagano umasirajte u vašu, uljem namazanu kožu.

Masirajte cijelo tijelo kružnim pokretima, od stopala prema srcu, 10-ak minuta. Tijelo lagano splahnite mlakom vodom (bez sapuna ili gela za tuširanje), a vlažnost upijte mekim ručnikom.

U kožu umasirajte hranjivo mlijeko.


Masna koža – piling od kvasca


Medicinski kvasac (kvasac od piva), izvanredno je sredstvo za ljepotu! Sadrži bjelančevine, masti, vitamine A, B, H i D, važne za zdravlje i ljepotu kože.

Pomješajte 2 jušne žlice praška za kvasac s vodom, nanesite na tijelo i pustite stajati 10 minuta. Stanite u kadu i kružnim pokretima zgulite posušenu smjesu. Splahnite tijelo pod mlakim tušem, nježno obrišite mekim ručnikom.

Umasirajte hidratantno mlijeko za tijelo.