Kako ubrzati metabolizam?


Metabolizam uključuje fizičke i kemijske procese u tjelu koje izlučuju i prerađuju hranjive tvari, te iz njih izvlače energiju koja se pretvara u toplinu. Slučaj u kojemu se metabolizam ubrzava je samo kada se čovjek konstantno kreće i kada je aktivan. S aktivnošću tijelo sagorijeva kalorije, a usporavanje tempa događa se samo kod odmora. Najbolja metoda za ubrzavanje metabolizma je vježba. Ljudi su uvjereni da je jedina opcija izgladnjivanje što nije istina jer tijelo onda koristi rezervne masnoće kako bi se energija održala jednakom.

Načini i savjeti kako ubrzati vaš metabolizam:

1. Jutarnja vježba: nakon što se probudite uzmite si 30 minuta vremena i probajte vježbati. Medicinska istraživanja dokazuju da je jutarnja tjelovježba tri puta učikovitija nego da vježbate u neko drugo doba dana. Ujutro su u vašem tijelu glavni izvor energije masnoća, jer su se ugljikohidrati potrošili prilikom spavanja. Sigurno je da je ključno za gubitak težine gubitak samih masnoća, a najveća vjerovatnost da će se to dogoditi je da vježbate ujutro.

2. Doručak: Ovo je još jedan način kako ubrzati metabolizam, doručkujte svako jutro, neka vam doručak pređe u naviku. Zbog svog zdravlja probudite se ranije, potom vježbajte i doručkujte. Ovo je posebno važno za one koji žele smršaviti, jer za izgubiti dodatne kilograme obavezno trebate doručkovati. Ovo je važno jer ako preskočite doručak, do drugog obroka energija će se potrošiti a tjelesni će se ritam usporiti.

Zaključak je da ako razvijete naviku vježbanja i doručka, ne samo da ćete si osigurati zdravlje, već ćete se osijećati odlično od samog početka dana.